8:00 - 17:00
08-777 44 54
Hantverkarvägen 24

Bilvård

Ibland kan det vara svårt att få tiden att räcka till – låt oss underlätta tillvaron för dig!  Vi handtvättar din bil under tiden du handlar. Stiven bilservice utför in- och utvändig handtvätt, polering, motortvätt, vaxning av personbilar och stora bilar, rekonditionering samt även båt- och husvagnstvätt.  Hos oss tvättas din bil omsorgsfullt för hand, vi använder svamp samt miljövänliga tvättmedel. Rekonditionering innebär invändig och utvändig biltvätt, motortvätt, polering, vaxning, dammsugning, sits- och mattvätt, rengöring av plastytor, bagagetvätt samt fönsterputs. Vi arbetar med alla bilmärken och erbjuder Drop in samt tidsbokning. Är du företagskund, kontakta oss för individuella lösningar. Vårt motto är att infinna känslan av en ny fräsch bil när vårt arbete är slutfört.

Vad innebär rekond?

Rekond (recond på engelska) är en förkortning av rekonditionering och innebär bland annat att man gör rent bilen både på in- och utsidan för hand samt vaxar och polerar bilens lack för att få fram glansen och förlänga lackens livslängd. Ett hett tips är att låta din bil gå genom en rekond innan försäljning. Om en vanlig biltvätt är som att duscha så är en rekond som att låta bilen få gå på spa. 

När du kör din bil utsätts lacken konstant för elementen, det blåser smuts och sand medan värme och kyla turas om att bita och bleka. Under vintern bryter vägsaltet ner lacken och skapar grogrund för rost.
När din bil får en rekond hos Stiven bilservice handtvättas den först med mild avfettning så att allt salt, smuts och tjära försvinner. Sedan polerar vi lacken för att få bort alla små repor som elementen och även maskintvättar åstadkommit. När bilens lack är så ren och blank som möjligt maskinpolerar vi den och, om du vill, vaxförseglar. En vaxförsegling skyddar lacken på ett helt annat sätt, du behöver inte oroa dig på samma sätt längre, alla föroreningar får mycket svårare att fästa och blir lättare att tvätta av.  Självklart glömmer vi inte motortvätt, fälgrengöring eller att putsa rutorna!
bilverkstad tvätt, rekond bilverkstad, Stivens bilverkstad bilvård

Utvändig rekond

- Tvätt utvändigt
- Polering av lacken
- Vaxning
- Tvätt av motorrum

Kaross och fälgar avfettas med ett miljövänligt avfettningsmedel. Bilens utsida handtvättas sedan med ett effektivt bilschampo och bilen högtrycksspolas. Lacken maskinpoleras med ett polermedel som anpassas efter lackens skick. Repor och oxider avlägsnas. Slutligen lägger vi på ett vax som ger långvarigt skydd mot smuts, salt och trafikfilm. Fönsterna putsas, gummilister och däcksidor behandlas.

Invändig rekond

- Tvätt mellan dörrar
- Tvätt av instrumentpanel, mittkonsol samt dörrsidor.
- Dammsugning av kupén och bagage
- Putsning av fönster

Bilen dammsugs invändigt och i bagageutrymmet. Fönsterna putsas. Instrumentpanel och övriga plast- och gummidetaljer görs skinande rena. Dörrkanterna vaxas. Syftet är att hela kupén ska kännas fräsch och att nybilskänslan kommer tillbaka.
bilverkstad tvätt, rekond bilverkstad, Stivens bilverkstad bilvård
bilverkstad tvätt, rekond bilverkstad, Stivens bilverkstad bilvård

Klädseltvätt

Smutsig och fläckig klädsel rengörs med hjälp av en hetvattentvätt. Tvättvattnet upphettas till ca. 85° för att bakterier och kvalster ska dödas. Speciella smutslösande medel används.

stivens bilverkstad

Bilverkstad - Bilvård - Däck och Däckhotell - Bilservice - Keramisk Lackskydd

Telefon

08-777 44 54

MAIL

info@stivenbilservice.se

ADDRESS

Hantverkarvägen 24
Handen, Haninge ​136 44

Måndag - Fredag 08:00 - 18:00
Lördag 10:00 - 16:00
Söndag Stängt
© Stiven Bilverkstad AB | Org nr. 556939-2680 | Utvecklad av mtoma.se
car linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram